Διατροφή  Herbalife
“Μπορώ πραγματικά να τρώω περισσότερο φαγητό και να λαμβάνω λιγότερες θερμίδες? “
Ναι αυτό είναι αλήθεια!
Όταν προσπαθείτε να ελέγξετε το βάρος σας σίγουρα ακούτε  «απλά μείωσε τις ποσότητες του φαγητού». Είναι σαφές ότι οι περιορισμένες ποσότητες φαγητού μειώνουν την πρόσληψη των θερμίδων. Όμως η συμβουλή αυτή δεν θα λειτουργήσει θετικά στον έλεγχο του βάρους σας και αυτό για δύο λόγους.
Πρώτον, μια μη ισορροπημένη διατροφή με αρκετά λιπαρά σίγουρα δεν περιέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και λειτουργεί αρνητικά στην υγεία του οργανισμού σας και…
Δεύτερον, αν μειώσετε τις μερίδες του φαγητού σας, δεν θα νιώθετε πλήρεις αλλά συνεχώς πεινασμένοι με αποτέλεσμα πιο επιρρεπείς σε ανθυγιεινούς πειρασμούς. Όλοι μας είμαστε συνηθισμένοι να τρώμε μια συγκεκριμένη ποσότητα φαγητού και η μείωση αυτής επιφέρει ανισορροπία στον οργανισμό μας με όλες τις παραπάνω γνωστές συνέπειες.
Το κλειδί στον έλεγχο του βάρους είναι να τρώτε περισσότερο αλλά να λαμβάνετε λιγότερες θερμίδες. Πώς γίνεται αυτό?
Θα σας δώσουμε μικρά παραδείγματα για να καταλάβετε τι εννοούμε.
Είναι μια απογευματινή ώρα και θέλετε να φάτε κάτι γλυκό ενώ είστε σε περίοδο ελέγχου του βάρους σας. Μια καλή επιλογή είναι τα φρούτα π.χ. έχετε την επιλογή να φάτε 20 σταφίδες ή 20 ρόγες σταφυλιών. Προτιμήστε τα σταφύλια που έχουν 4 φορές τον όγκο των σταφίδων και έτσι καταλαμβάνουν μεγαλύτερο χώρο στο στομάχι σας, επομένως θα νιώθετε μεγαλύτερη πληρότητα.
Μια πλούσια σαλάτα με ένα ολόκληρο icebergμαρούλι και ένα αγγούρι σας «φορτώνει» μόνο με 100 θερμίδες ενώ ταυτόχρονα καλύπτει ένα σημαντικό μέρος στο στομάχι σας το οποίο θα είναι έτοιμο να δεχτεί μικρότερη ποσότητα κυρίως γεύματος.
Ένα μικρό μπολ σούπας λαχανικών, είναι μια καλή επιλογή ορεκτικού πριν το κυρίως γεύμα σας. Τα λαχανικά είναι γεμάτα νερό και φυτικές ίνες, αρκετά ώστε να σας προσφέρουν πληρότητα και πολύ χαμηλές θερμίδες.
Αντί να φάτε μια μερίδα ρύζι στον ατμό, έχετε δυνατότητα να φάτε 10πλάσια ποσότητα ψητό κουνουπίδι!
Τα λαχανικά μπορούν να δώσουν όγκο ακόμα και στο μαγείρεμα των κυρίως γευμάτων σας και να σας δώσουν λίγες θερμίδες. Ψιλοκόψτε ή τρίψτε λαχανικά π.χ. καρότα, κολοκυθάκια σπανάκι σε μαγειρευτά φαγητά, σε ομελέτες, σε σάλτες ζυμαρικών.
Προτιμήστε τροφές γεμάτες νερό και φυτικές ίνες. Φρούτα & λαχανικά!
Συμβουλές από την Διατροφολόγο της  Herbalife, Susan Bowerman, MS, RD, CSSD, FAND.
 Ο έλεγχος και η διαχείριση του βάρους μας θέλεις λίγη σκέψη, μεράκι και φροντίδα. Όλα τα παραπάνω πιστεύουμε ότι με τον καιρό γίνονται συνήθεια και αυτονόητες κινήσεις για την υγεία μας και το σχήμα του σώματος που επιθυμούμε.
 Το «μότο» μας λοιπόν είναι: “Πολύ φαγητό με λίγες θερμίδες!”
 Η ομάδα του wellnutritionείναι πρόθυμη να σας προσφέρει τις συμβουλές του, την εμπειρία του και να σας προτείνει πρωτοποριακά προγράμματα διατροφής.
 Επικοινωνήστε μαζί μας
 Ανεξάρτητη Συνεργάτης
 Τσίγκρη Κατερίνα  
 6945288026 ή tsikat67@gmail.com