Τετάρτη 21 Μαΐου 2014


Ο ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ -ΑΛΟΗ

Οι φυτικοί οργανισμοί ,αναπόσπαστα δεμένοι με τη γη, απαντούν σε μεγάλη αφθονία και τεράστια ποικιλότητα μορφών ,από τους κάκτους της ερήμου ως τις βελανιδιές των δασών και από τα αλόφυτα των ακτών ως τα υδρόβια των βυθών .Ως προς το μέγεθος τους αντιποροσωπεύουν επίσης μια εκπληκτική διακύμανση ,από τα μικροσκοπικά προκαρυωτικά κυανοφύκη και τα μονοκύτταρα φυτομαστιγωτά ως τις γιγαντίαιες σεκόιες .
Όλη αυτή η ποικιλότητα αποτελεί στο σύνολο της τη βλάστηση .
Από το πλήθος των φυτών,τα πράσινα ή χλωροφυλούχα φυτά είναι αναμφίβολα οι πιο σημαντικοί παραγωγοί οργανικών ουσιών στη φύση .Αυτά δηλαδή παράγουν θρεπτικά υλικά που χρησιμοποιούν για τη διατροφή τους τα πιο καταναλωτικά μέρη του κυκλώματος .Ανάμεσα τους ο μεγαλύτερος καταναλωτής είναι και από βιολογική άποψη ο άνθρωπος .
Οι πρωτείνες , οι υδατάνθρακες ,τα λίπη και μερικά άλλα ,περιορισμένα σε ποσότητα ,αλλά ουσιαστικά και απαραίτητα στοιχεία διατροφής ,όπως οι βιταμίνες ,παρασκευάζονται και γίνονται προσιτά στους ζωικούς οργανισμούς ,άμεσα ή έμμεσα ,χάρην στους εκπληκτικούς βιοσυνθετικούς μηχανισμούς που διαθέτουν τα πράσινα φυτά .Και επειδή μόνο αυτά έχουν την ικανότητα να συνθέτουν πολύπλοκα οργανικά μόρια από απλά ανόργανα άλατα όπως είναι το Co2 , το H2o και τα άλατα του εδάφους .
Ένα από τα φυτά που η ιστορία του χάνεται κυριολεκτικά στο βάθος των αιώνων ,για να μην πούμε των χιλιετιών είναι ασφαλώς και η αλόη . Πόσες και πόσες ιστορικές αναφορές έχουν γίνει για αυτό το σπουδαίο δώρο της φύσης . Συγκεκριμένες φυλές αποκαλούσαν την αλόη ιατρό που έστειλε ο θεός στους ανθρώπους και όποιος το χρησιμοποιούσε γινόταν πολύ δυνατός και ανεπηρέαστος από ασθένειες .’Αλλοι λαοί όπως οι Αιγύπτιοι συνέδεαν την αλόη με την αθανασία .Πέρα από αυτές τις υπερβολές ,άλλωστε μιλάμε για τα αρχαία χρόνια που η επιστήμη δεν είχε προοδεύσει , η ουσία είναι πως πραγματικά η επίδραση της αλόης στο διάβα των αιώνων σε άπειρα ζητήματα διατροφής και καλλωπισμού είναι πραγματικά εντυπωσιακή .
Ο χυμός της αλόης περιέχει 18 αμινοξέα ,πολλές βιταμίνες όπως Α,B1,B2,B3,B6 ,B12,C και Ε. Περιέχει επίσης μέταλλα , (κάλιο , ασβέστιο,φώσφορο,χλώριο ),ίχνη μαγνησίου και ψευδάργυρου .Το ιδιαίτερο πλεονέκτημα της αλόης είναι ότι περιέχει επιπλέον ένζυμα ,λιποπρωτείνες και πολυζαχαρίτες ,στοιχεία όλα απαραίτητα για την καλή υγεία .
Η χρήση του χυμού της αλόης ποικίλει. Έχει δράση αποτοξινωτική ,ενυδατική ,καταπραυντική ,καθαριστική ενδέχεται να βοηθάει σε μια σειρά από δερματικά προβλήματα , όπως εκζέματα,καψίματα κτλ . Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν στοματικό διάλυμα για πλύσεις της στοματικής κοιλότητας και τέλος καταπολεμά τη κυτταρίτιδα και συμβάλει στη καλύτερη κυκλοφορία του αίματος βοηθώντας την ορμονική ισσοροπία . Δοκιμάστε σε πόσιμη μορφή τον καταπληκτικό χυμό αλόης της εταιρίας ,ένα προιόν που θα σας εντυπωσιάσει ή γνωρίστε τα καταπληκτικά προϊόντα εξωτερικής φροντίδας της επιδερμίδας ,βασικό συστατικό των οποίων είναι η αλόη .
aloe-vera-____.jpg


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου