Σάββατο 14 Ιουνίου 2014


 PROTEIN BARS

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ SNACKS ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ





Μια υγιεινή συνήθεια που μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το βάρος σας και την ισορροπία της διατροφής σας.
Πέντε λόγοι για τους οποίους το τσιμπολόγημα μπορεί να είναι μια υγιεινή συνήθεια

1. Το μετρημένο ,έξυπνο τσιμπολόγημα μπορεί να σας αποτρέψει από την υπερκατανάλωση τροφής κατά τη διάρκεια του γεύματος . Οι περισσότεροι από εσάς πεινάτε περίπου κάθε 3-4 ώρες. Έτσι, αν υπάρχει μια μεγάλη χρονική απόσταση μεταξύ των γευμάτων, είναι πιθανό να πεινάσετε – για αυτό το λόγο η επιλογή για ένα σνακ θα ήταν ενδεδειγμένη. Αλλά αν αντισταθείτε στον πειρασμό για σνακ και προσπαθήσετε να το προσπεράσετε , υπάρχει μια πιθανότητα στο επόμενο γεύμα σας να υπερκαταναλώσετε τροφή. 

2. Το τσιμπολόγημα μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τη συνολική πρόσληψη θερμίδων σας για την ημέρα και να επιτύχετε μια πιο ισσοροπημένη διατροφή με παράλληλη σταθεροποίηση του επιπέδου της γλυκόζης στο αίμα λόγω του ότι το στομάχι δεν μένει τελείως άδειο για μεγάλα χρονικά διαστήματα .

3. Όσο πιο συχνά τρώτε, τόσο πιο εύκολο θα είναι να στραφείτε σε πιο υγιεινά τρόφιμα όπως τα λαχανικά, τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά ,προϊόντα πλούσια σε ασβέστιο.

4. Τα σνακ μπορεί να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη σωματική και ψυχική σας ενέργεια. Όταν τρώτε τακτικά γεύματα και σνακ, μπορεί να βοηθήσουν στη διατήρηση του σακχάρου στο αίμα σας πιο σταθερά επίπεδα καθ ’όλη την ημέρα – μια καλή άμυνα ενάντια στις βουτιές του σακχάρου στο αίμα που μπορεί να υποσκάψει σας τη ψυχική και σωματική ενέργεια.

5. Ένα σημαντικό απογευματινό σνακ μπορεί να βοηθήσει να ελέγξετε καλύτερα το γεύμα του δείπνου – το οποία τείνει να είναι το μεγαλύτερο γεύμα της ημέρας για μερικούς ανθρώπους που κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν έχουν φάει τίποτα ή έχουν υποσιτιστεί με λανθασμένο τρόπο . Πολλοί άνθρωποι καταφέρνουν να ελέγχουν την κατανάλωση τροφών αρκετά καλά κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά πραγματικά το βράδυ μπορεί να χάσουν τον έλεγχο και να καταναλώσουν ένα τεράστιο δείπνο. Για εκείνους τους λαούς, ένα μεγαλύτερο απογευματινό σνακ – σχεδόν ένα μικρό “δεύτερο γεύμα” – καθιστά πολύ πιο εύκολο να περικόψουν κατά πολύ κατά το βραδινό γεύμα.
Πότε είναι η συνήθεια σας για Σνακ δεν είναι υγιής ;
:
Όταν τρώτε ανθυγιεινά, τροφές πλούσιες σε θερμίδες, όπως γλυκά, τσιπς, αναψυκτικά και όχι μόνο ,όλα αυτά τα υψηλής θερμιδικής αξίας σνακ τρόφιμα συμβάλλουν στην αύξηση του σωματικού βάρους και προσφέρουν προσφέρουν μικρή ή ελάχιστη – θρεπτική αξία.Μπορείτε να επιλέξετε υγιεινά τρόφιμα για να φάτε ανάμεσα στα γεύματα για να βοηθήσουν στον έλεγχο της όρεξης σας και να καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες σας. Αλλά αν έχετε την τάση για σνακ, όταν δεν είστε πεινασμένοι – ίσως έχετε βαρεθεί ή είστε ψυχολογικά πιεσμένοι .Πολλά κοινά «πρόχειρα φαγητά», έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ζάχαρη, αλάτι και θερμίδες.Καλό είναι να αποστασιοποιηθείτε από αυτά, και αντί αυτών των ανθυγιεινών συνηθειών να καταναλώνετε σνακς που θα παρέχουν ένα συνδυασμό χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, πρωτεΐνη και υγιείς υδατάνθρακες

Ιδέες για Snack
Ο συνδυασμός πρωτεΐνης και υδατανθράκων μπορούν δώσουν ιδέες για αρκετές συνταγές .Εδώ είναι μερικές προτάσεις για σνακ:
shake πρωτεΐνης . Γίνεται με άπαχο ή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γάλα, σκόνη πρωτεΐνης και φρούτα. 
– σνακ μπαρ πρωτεΐνη – για να την έχετε μαζί σας ώστε να μπορείτε να καταναλώσετε ένα υγιεινό σνακ με γλυκειά γεύση.
- Απλό άπαχο γιαούρτι, ζαχαρούχο με λίγο σιρόπι και κανέλα που ολοκληρώνεται με φρούτα.
- λαχανικά – καρότα, ντοματίνια, πιπεριές – βουτηγμένα σε χυμούς.
-
- άπαχο τυρί cottage που ολοκληρώνεται με κύβους λαχανικών ή φρέσκων φρούτων.
- καρύδια – αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια, ή καρύδια σόγιας
- φέτες βραστό αυγό και φέτες ντομάτας
snacks_for_healthy_nutrition.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου