Σάββατο 14 Ιουνίου 2014



Οι 10 καλύτερες προτάσεις 
για ένα έτος με περισσότερη υγεία


1. ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΤΕ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ
Όσοι τρώνε πρωινό έχουν περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσουν το βάρος τους, ενώ παράλληλα έχουν καθαρό μυαλό όλο το πρωί. Ο εγκέφαλος χρειάζεται καύσιμα μετά από τον βραδινό ύπνο.

2. ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ
Εκτός από την κανονική σας άσκηση, προσπαθήστε να είστε περισσότερο δραστήριοι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Προτιμήστε τις σκάλες από το ασανσέρ, περπατήστε ή πάρτε το ποδήλατο για τις καθημερινές δουλειές, βηματίστε καθώς μιλάτε στο τηλέφωνο ή πεταχτείτε μέχρι το γραφείο ενός συναδέλφου αντί να του στείλετε e-mail.

3. ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ
Όταν τρώτε μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, της τηλεόρασης ή ακόμα και του κινηματογράφου, δεν συγκεντρώνεστε στο φαγητό σας και καταλήγετε να τρώτε περισσότερο και να απολαμβάνετε λιγότερο.

4. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ «ΣΤΟ ΠΟΔΙ»
Αποφύγετε να τρώτε στο αυτοκίνητο, ενώ περπατάτε για να κάνετε τις δουλειές σας ή ενώ ντύνεστε το πρωί. Αφιερώστε όσο χρόνο χρειάζεστε για να καθήσετε ήρεμα, να συγκεντρωθείτε στο φαγητό σας και να το
απολαύσετε.

5. ΜΗΝ ΑΜΕΛΕΙΤΕ ΤΙΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΗ ΣΤΕΡΕΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
Τα συνοδευτικά ροφήματα θα πρέπει -κατά το δυνατόν- να μην περιέχουν θερμίδες, εκτός εάν πρόκειται για αυτούσια γεύματα. Πάρτε περισσότερες θερμίδες από το φαγητό και όχι από τα αναψυκτικά -είναι ο ευκολότερος τρόπος να αποφύγετε τις παραπάνω θερμίδες.

6. ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΥΔΑΤΩΜΕΝΟΙ
Πολλές από τις λειτουργίες του σώματος βασίζονται στο νερό, αλλά αρκετοί από εμάς δεν πίνουν αρκετό. Έχετε κοντά σας νερό ή τσάι, ώστε να πίνετε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

7. ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΚΡΟΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΓΕΥΜΑ
Μια ισορροπημένη διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει έναν συνδυασμό από πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και ακόρεστα λιπαρά σε κάθε γεύμα. Για επιπλέον πρωτεΐνες στη διατροφή σας, δοκιμάστε γιαούρτι, ξηρούς καρπούς, δημητριακά με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, ροφήματα ή ατομικές συσκευασίες τόνου ως σνακ.

8. ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΦΡΟΥΤΩΝ Η ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΥΜΑ
Τα φρούτα και τα λαχανικά σάς προσφέρουν τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά με τις λιγότερες θερμίδες, ενώ είναι γεμάτα νερό και φυτικές ίνες, που σημαίνει ότι σας κάνουν να αισθάνεστε γεμάτοι.

9. ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΤΕ ΓΕΥΜΑΤΑ
Η τακτική να παραλείπουμε γεύματα σπάνια λειτουργεί ως μέθοδος ελέγχου των θερμίδων, ενώ απλώς καταλήγουμε να τα αναπληρώνουμε στο επόμενο γεύμα. Η κατανάλωση μικρών γευμάτων και σνακ ανά τακτά
διαστήματα αποτελεί την καλύτερη στρατηγική.

10. ΣΗΚΩΣΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΒΑΡΗ
Η προπόνηση με βάρη καίει θερμίδες, αναπτερώνει τη διάθεσή σας, ενώ κρατάει τα οστά σας γερά. Επίσης σας βοηθάει να χτίσετε μυϊκή μάζα που σας κάνει πιο δυνατούς, ενώ τέλος αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό ηρεμίας.

Πηγή: HERBALIFE Συνεργάτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου